Pazartesi, Aralık 23, 2024
spot_img
Ana SayfaGÜNDEMMİNİBÜSÇÜLER İKİYE AYRILDI

MİNİBÜSÇÜLER İKİYE AYRILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ genelinde Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre olan kayıtlı minibüsçü esnafına aylık bin TL destek yapacaklarını açıklarken, kayıt olmayan minibüsçü esnafı ise “Minibüsçüler neden ikiye ayrılıyor?” dedi.

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİNE KAYIT ŞARTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açıklamada, “Geniş bir hizmet yelpazesi ile Tekirdağımız için gece gündüz çalışarak, ürettiğimiz projeler ile toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya devam ediyoruz. Salgın sürecinden olumsuz anlamda etkilenen alanların başında gelen toplu taşıma esnafına destek için kolları sıvadık. Covid 19 tedbirleri kapsamında Tekirdağ’da da Özel Toplu Taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yarıya indirilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma kısıtlaması vb. gibi nedenlerle toplu taşımayı kullananların sayısının %80 oranında azalmasıyla mağduriyet yaşayan ve sıkıntı çeken TETUS Yönetmeliği kapsamında Elektronik Ücret Toplama Sistemine entegre vaziyette toplu taşıma hizmeti veren ve belirtilen aylar içerisinde toplu taşıma hizmeti verdiği sistem vasıtasıyla tespit edilen Özel Toplu Taşıma Otobüsü işleticilerinin pandemiden kaynaklı zararlarının karşılanması maksadıyla Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarında verdikleri toplu taşıma hizmetine istinaden aylık 1.000’er TL olmak üzere gelir desteği ödemesi yapılacaktır” dedi.

“BELEDİYE 200 MİNİBÜSÇÜYÜ YOK SAYMAMALI”

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı ve Kumbağ Minibüsçüler Kooparatif Başkanı Recep Nişancı konuyla ilgili şu sözleri söyledi; “Süleymanpaşa’mızında 228 minibüs var. Bunların sadece 28 tanesi akbil sistemine girdi. 200 tanesi girmedi. Fakat belediye Süleymanpaşa’daki tüm minibüsçülerin araçlarını değiştirtti. Özürlü rampalı araçlar satın alarak insanlar yatırım yaptı. Sadece akbil sistemine girenler değil, herkes değiştirdi. Bunlarda belediyeden ruhsatları alıyor. Bunlarda belediyeye bağlı. Birini kendinden sayıp birilerini kendinden saymayıp bir gariplik. Diğer illerde bu şekilde yardımlar yapılıyor. Bu minibüsçülerde ruhsatını gidip Tarım İl Müdürlüğü’nden almıyor ki bunlarda belediyeden alıyorlar. Bu esnafada yardım gerekir. Zor durumda. Belediyeye bağlı olduğu için belediyenin de destek vermesi lazım.  TETUS’a geçenle geçmeyen arasında tek fark 65 yaş ücretsiz taşıması. Devlet yasa çıkardı. 65 yaş ücretsiz taşıyacaksın bununda karşılığında devlet 1000 TL destek veriyor. Geçmeyenler zaten almıyor. Belediye bu yüzden böyle bir destek yapıyorsa kendisine bağlı tüm araçlara bunu vermesi lazım. Bunlarda belediye adına iş yapıyor. Yasada da toplu taşıma olarak geçiyor. Pandemide bu araçlarda çalıştı. Devlet ne kural koyduysa bu araçlarda da geçerli oldu. Ama iş para dağıtmaya gelince minibüsçüleri ikiye ayırmak garip. Belediye bu kararı tekrardan gözden geçirmelidir” dedi.

ERTAN GENCE

BENZER HABERLER
- Advertisment -
Google search engine

POPÜLER YAZILAR

YORUMLAR