SON DAKİKA
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandıCEMEVİ PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADIİl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol’dan Marmaraereğlisi Kaymakamı Dr. Fatih Kızıltoprak’a Hayırlı Olsun Ziyaretiİstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’den İl Millî Eğitim Müdürümüz Dr. Aziz Yeniyol’a ZiyaretTEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN ‘15 TEMMUZ: MİLLETİN ZAFERİ, ANLAM VE MHİYETİ’ PANELİ DÜZENLENDİMEBİ, 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 6 MİLYONA YAKIN KULLANICIYA ULAŞTIVali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı GerçekleştirildiMALKARA BELEDİYESİNE AİT 45 ADET TAŞINMAZIN KİRAYA VERİLMESİNE DAİR İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİDeprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandıCEMEVİ PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADIİl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol’dan Marmaraereğlisi Kaymakamı Dr. Fatih Kızıltoprak’a Hayırlı Olsun Ziyaretiİstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’den İl Millî Eğitim Müdürümüz Dr. Aziz Yeniyol’a ZiyaretTEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN ‘15 TEMMUZ: MİLLETİN ZAFERİ, ANLAM VE MHİYETİ’ PANELİ DÜZENLENDİMEBİ, 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 6 MİLYONA YAKIN KULLANICIYA ULAŞTIVali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı GerçekleştirildiMALKARA BELEDİYESİNE AİT 45 ADET TAŞINMAZIN KİRAYA VERİLMESİNE DAİR İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24 Temmuz 2026, Cuma

Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı

24 Temmuz 2026 Site Yonetici Admin 2 dk
Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolünü İmzalandı

Valimiz Sayın Recep Soytürk ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ’ın afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi amacıyla hazırlanan “Tekirdağ Deprem Bina ve Envanterleri Projesi Protokolü”nü imzaladı.
Tekirdağ Valiliği ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; il genelinde deprem risklerinin azaltılması, yapı güvenliğinin artırılması, afet farkındalığının yaygınlaştırılması, bilimsel araştırma ve uygulama çalışmalarının desteklenmesi ile kamu kurum ve kuruluşlarına teknik danışmanlık hizmeti sunulması hedefleniyor.
Protokol doğrultusunda deprem mühendisliği ve yapı teknolojileri alanlarında araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülmesi, kamu binaları ile kritik tesislerin deprem güvenliğine yönelik teknik değerlendirmelerin yapılması, eğitim, seminer, çalıştay, konferans ve tatbikatların düzenlenmesi, afet risk azaltma ve afet yönetimi çalışmalarının desteklenmesi, laboratuvar testleri ve teknik incelemelerin gerçekleştirilmesi ile bilimsel yayın, proje ve rapor hazırlıklarında iş birliği yapılması öngörülüyor.
Ayrıca protokol kapsamında öğrenci, akademisyen ve kamu personelinin ortak bilimsel ve teknik çalışmalara katılımı teşvik edilerek, üniversite ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.