Salı, Eylül 17, 2024
spot_img
Ana SayfaGÜNDEMTEKİRDAĞ'DA KADIN HÜKÜMLÜLÜLER İÇİN ÖRNEK PROJE

TEKİRDAĞ’DA KADIN HÜKÜMLÜLÜLER İÇİN ÖRNEK PROJE

KADEM Tekirdağ Temsilciliği ile Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, İŞKUR ve Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokol ile “Hayatımın Denetimi Elimde” isimli proje için ilk imzalar atıldı.

24 ay sürecek projede 16 denetim serbestli hüküm giyen kadın vatandaşlar hem sosyal hayata hem de iş hayatına hazırlamak için yapılan “Hayatımın Denetimi Elimde” projesi için yapılan protokol imza töreni Tekirdağ Adliyesi’nde gerçekleşti.

SİVİL TOPLUM VE KAMU İŞBİRLİĞİ MODELİNE ÖRNEK PROJE

Açılış konuşmasını gerçekleştiren KADEM Tekirdağ Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin, “Denetimli serbestlikten yaralanan kadınlarımızın topluma kazandırılması ve entegrasyonu için öncelikle istihdam edilmelerini ve rehabilitasyonlarını sağlamayı ve bunun neticesinde ekonomik kaynaklı kadın bazlı suçun önlenebilmesi adına adalet sistemine katkı sunmayı hedefliyoruz. KADEM bu proje ile sivil toplum ve kamu işbirliği modeline güzel bir örnek oluşturmaktadır. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

16 KADINA 24 AY EĞİTİM VERİLECEK

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, “Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetim Serbestlik Müdürlüğü, Tekirdağ İŞKUR Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve KADEM işbirliğinde yürütülmesi planlanan “Hayatımın Denetimi Elimde” adlı projenin tanıtım toplantısı hayırlı olsun. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün koordinasyonu ile bu önemli projeyi başlatıyoruz. Çalışma hayatı insanlar için zorunludur. İnsan bir işte çalışarak hem hayatını idare edecek gelire sahip olmakta hem de yaşadığı toplum içerisinde saygın ve güvenilir hissetmektedir. Eski hükümlüler hem iş hayatına hem de sosyal hayata kazandırılması için bu proje hazırlandı. Denetim serbestlikteki hükümlü vatandaşlar istihdam konusunda sorun yaşamaktadırlar. Dolayısıyla sosyal ve ekonomik hayata hazırlamak için projede öncelikle kadın hükümlülülerin topluma kazandırılmalarını amaçlıyoruz. Kadın hükümlülülerimizin bu şekilde yaşam kaliteleri artacaktır. 24 ay sürecek projemizin sonunda 16 kadın hükümlümüzün iş hayatına kazandırılmasını planlıyoruz. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MANEVİ DEĞERİ BÜYÜK BİR PROJEDİR

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bugün burada belki maddi olarak küçük manevi olarak önemli ve güzel bir projeye imza atacağız. Özellik kadınlarımızın sosyal ve iş hayatına entegrasyonu bakımından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyacak bir projedir. Bu anlamda Trakya Kalkınma Ajansı olarak bu projeye destek verdiğimiz için mutluluk duyuyoruz. Trakya’nın 3 ili Tekirdağ, Edirne, Kırklareli’de sosyal, iktisadi ve diğer alanlarda elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. Dezavantajlı kişilerin sosyal hayata kazandırılması için yapılan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞLER İŞKUR’DAN

İŞKUR Müdürü Yaşar Esen ise, “Böyle bir projede ortak olmaktan dolayı mutluluğumuzu sizinle paylaşıyorum. Eski hükümlü kadınların topluma daha kolay entegre olmasını sağlamak ve iş gücü piyasasına hazırlamak üzere bu arkadaşlara önce iş meslek danışma hizmeti vereceğiz. Daha sonra meslek edinme  kursları ve iş sahasında bu arkadaşlara iş bulma imkanı sağlayacağız. Bu projenin Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ERTAN GENCE

BENZER HABERLER
- Advertisment -
Google search engine

POPÜLER YAZILAR

YORUMLAR