SON DAKİKA
CEMEVİ PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADIİl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol’dan Marmaraereğlisi Kaymakamı Dr. Fatih Kızıltoprak’a Hayırlı Olsun Ziyaretiİstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’den İl Millî Eğitim Müdürümüz Dr. Aziz Yeniyol’a ZiyaretTEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN ‘15 TEMMUZ: MİLLETİN ZAFERİ, ANLAM VE MHİYETİ’ PANELİ DÜZENLENDİMEBİ, 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 6 MİLYONA YAKIN KULLANICIYA ULAŞTIVali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı GerçekleştirildiMALKARA BELEDİYESİNE AİT 45 ADET TAŞINMAZIN KİRAYA VERİLMESİNE DAİR İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİVali Soytürk, Su Tankeri Dağıtım Programına KatıldıCEMEVİ PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI BAŞLADIİl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol’dan Marmaraereğlisi Kaymakamı Dr. Fatih Kızıltoprak’a Hayırlı Olsun Ziyaretiİstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’den İl Millî Eğitim Müdürümüz Dr. Aziz Yeniyol’a ZiyaretTEKİRDAĞ NKÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ TARAFINDAN ‘15 TEMMUZ: MİLLETİN ZAFERİ, ANLAM VE MHİYETİ’ PANELİ DÜZENLENDİMEBİ, 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 6 MİLYONA YAKIN KULLANICIYA ULAŞTIVali Soytürk Başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı GerçekleştirildiMALKARA BELEDİYESİNE AİT 45 ADET TAŞINMAZIN KİRAYA VERİLMESİNE DAİR İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİVali Soytürk, Su Tankeri Dağıtım Programına Katıldı
24 Temmuz 2026, Cuma
GÜNDEM

METEOROLOJİ’DEN TEKİRDAĞ’A UYARI

12 Şubat 2019 Ertan Gence 2 dk

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, kuvvetli meteorolojik gelişmelerde renk kodlarıyla uyarı sistemi hayata geçirilirken, MeteoUyarı uygulamasıyla ilk uyarı Marmara ve Kuzey Ege için “sarı” ve “turuncu”yla yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli meteorolojik hadiseler öncesi hazırlanan ve yayımlanan uyarıların renk kodları sistemiyle duyurulması için “MeteoUyarı” uygulaması hafta sonunda devreye alındı. Avrupa Birliği ülkelerinde de bulunan yeni sistem, “Haberdar olun, hazırlıksız yakalanmayın” sloganıyla kullanıma sunuldu. Kurumun “www.mgm.gov.tr” internet sitesinde başlayan uygulamayla hava durumu artık renkli uyarı sistemiyle veriliyor. Hazırlanan “Türkiye için uyarı durumu” haritasında her il ve ilçe, şiddetli meteorolojik hadise riskine göre, kırmızı, turuncu, sarı ya da yeşil renklerden biriyle gösteriliyor. Böylece, kullanıcıların karşısına renkli bir ülke haritası çıkıyor.

MeteoUyarı sisteminde ilk renkli uyarı da Marmara ve Kuzey Ege için yapıldı. Bu iki bölgede İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Bursa ve Manisa için hava durumunda potansiyel tehlike olduğunu gösteren “sarı” ile uyarıda bulunulurken, söz konusu illerde fırtına riskinin bulunduğu belirtildi. Çanakkale, Balıkesir ve İzmir için de hava durumunun tehlikeli olduğunu gösteren “turuncu” ile uyarı yapıldı. Bu illerde de fırtına ve gök gürültülü şiddetli yağış bekleniyor.

MeteoUyarı haritasında, Türkiye’nin geri kalanı için bir meteorolojik uyarı olmadığından “yeşil” renk kullanıldı.

SAĞANAK ETKİLİ

Tekirdağ’da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağmur yağışı başladı. Yağışın gün boyu etkili olacağı tahmin edilirken, yetkililer, ani sel ve su baskını konusunda vatandaşları uyardı.