Valimiz Sayın Recep Soytürk ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu’nun katılımı ile ilimizde Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı düzenlendi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan Gençlik Çalışmaları Tanıtım Filmi izlendi.
Açılış konuşmaları Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ahmet Turan Yılmaz ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından yapıldı.
Çalıştayda konuşan Vali Soytürk; ”İlimiz bir tarım şehridir, ilimiz bir sanayi şehridir, ilimiz bir turizm şehridir ama aynı zamanda ilimiz bir eğitim şehridir. Namık Kemal Üniversitemiz ve onun değerli hocaları bu çıtayı gün geçtikçe yukarıya çıkartıyor. Eğitim şehri kalitesini daha yukarıya çıkarmaya gayret ediyoruz. Biz mülki amirler olarak da eğitimin daha ileriye gitmesi, gençlerin sorunlarının çözülmesi ile ilgili elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Üniversitemizden zaman zaman gençler beni ziyarete geliyor. Hatta Kırklareli’den, Edirne’den gelen üniversite öğrencileri ile de karşılaştık. Diyorlar ki; biz kaymakam olmak istiyoruz, vali olmak istiyoruz, ne yapmamız lazım? Bu kadar genci bulmuşken aslında orada söylediklerimi burada söylemek isterim. Diyorum ki; herkes kadar olmak istiyorsanız herkes kadar çalışın ama siz herkesten farklı olmak istiyorsanız o zaman herkesten daha çok çalışacaksınız. Bir kere ana formül bu, daha çok çalışacaksınız. Bunu sınıfı geçmek için, üniversiteyi kazanmak için değil, hayatımız boyunca yapmamız gerekiyor. Kaymakam olduysak daha iyi kaymakam olabilmek için herkesten daha çok çalışmamız lazım. Zaten memleket için de, devletin kalkınması için de, ülkenin kalkınması için de bize gerekli olan şey çalışmak. Bunu yaparken daha şimdiden hedef koymanızı tavsiye ederim. O hedefe kilitlenmenizi, şimdiden ona yönelik çalışmalar içerisinde olmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında iki tavsiyem daha var. Evet çok çalışacağız ama sürekli de çalışacak halimiz yok. Mutlaka bir müzik aleti ile ilgilenmenizi tavsiye ederim. Mutlaka bir yabancı dili çok iyi derecede bilmeniz gerektiğini söylüyorum. Artık orta düzeyin üzerinde yetmiyor. Yüzlerce, binlerce insan İngilizce konuşabiliyor. Yarın sınavlarda sizi farklı kılabilecek şey mutlaka bir yabancı dil. Yanında ikincisini biliyorsanız daha iyi oluyor işe girebilme anlamında. Daha fazla sözü uzatmadan bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Ardından Konuşan Bakan Yardımcısı Koçoğlu; ” Ben çeşitli vesileler ile, bu göreve gelmeden önce de çok uzun zamandır gençlik çalışmaları yürütüyordum. Bu görevden önce de üniversitede öğretim üyesiydim. Tabii çeşitli vesileler ile profesyonel hayatımız gereği birçok yerde konuşma yapıyoruz. Ama benim en çok keyif aldığım, en çok heyecanlandığım kitle siz genç arkadaşlar oluyorsunuz. Bugün burada sizlerle birlikte olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Tabi zaman aslında en kıymetli şey. Gençlerin çok zamanı var derler ama ben buna katılmıyorum. Gençlerin çok alternatifi var. Zamanı geçirebileceğiniz çok yer var ve siz bunlar arasında bir tercihte bulunarak en kıymetli şeyinizi, zamanınızı ayırıyorsunuz. Bu kimi zaman bir eğlence olabiliyor, kimi zaman bir ders olabiliyor, kimi zaman bir gönüllülük faaliyeti olabiliyor. Siz bugün zamanınızı başka bir yerde de değerlendirebilirdiniz ama buraya geldiniz. Yine katılmadığım bir klişe var; gençlik gelecektir derler. Ben buna katılmıyorum, gençlik bugündür. Bugünde yoksanız, gelecekte hiç yoksunuz arkadaşlar. O yüzden bugün var olmanız gerekiyor. Bugün var olmanız için de, bir takım karar alma mekanizmalarında bulunmanız gerekiyor. Şimdi biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisindeyiz. En iyisi olmak için, gece gündüz, buradaki çalışma arkadaşlarımız ile birlikte çalışma gayreti içerisindeyiz. Şimdi Gençlik Politika Belgesi, bu çok önemli bir belge. Rehber niteliğinde bir belge değil arkadaşlar, bu aynı zamanda icracı bir belge olacak. Bu belgeyi hazırlarken hazırlık aşamasında tüm illerimizde atölye çalışmalarımız nasıl yapılıyorsa atölye çalışmalarımızı sürdürüyoruz, eş zamanlı klinik araştırmalar düzenliyoruz, eş zamanlı sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya geliyoruz, meslek kuruluşları ile ve sendikalarla bir araya geliyoruz. Sadece mesele üniversite gençliğine ait bir mesele değil, gençliğimiz birçok paydaştan, birçok özellikten, birçok farklılıktan oluşuyor. Aslında bu farklılıklar bizi zenginleştiriyor. O anlamda siz de bugün burada bulunarak bu politika belgesine katkı sağlayacaksınız. İlk kelimeniz izdüşüm olacak. Bu izdüşümü Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye yüzyılının politikasını belirleyecek. O yüzden bu sorumluluk bilinci ile hareket edeceğinize yürekten inanıyorum. Bu kürsüye size selam vermek amacıyla çıktım. Yoksa amacımız buraya gelmek ve sizleri dinlemek. Sizin bize sunacağınız katkılarla politikamızı belirleyip, yine sizlerle birlikte hareket ederek bu ülkeyi yönetmek. Başka bir derdimiz yok, sizin de başka bir derdinizin olmadığını biliyoruz. Bu noktada sorumluluk alacağınıza da eminim. Sizlere Sayın Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’ın selamını getirdim. Sayın Valimiz bahsettiler, müzik dediler. Müziğe ek olarak lütfen bir spor ile de ilgilenin arkadaşlar. Hayatınız değişecek, hayatınız dönüşecek. Bu anlamda sizleri de spor salonlarımıza bekliyoruz arkadaşlar.” dedi.
Bakan Yardımcısı Koçoğlu’nun konuşmasının ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Lideri Ümit Kühram tarafından Gençlik Politika Belgesi ve Vizyon Çalıştayı sunumu gerçekleştirildi.
Bakan Yardımcısı Koçoğlu, çalıştaya gelen öğrencilerin sorularını cevaplayarak çalıştay hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi.
Akabinde Vali Soytürk ve Bakan Yardımcısı Koçoğlu atölyeleri gezerek gençlerle bir süre sohbet etti.