SON DAKİKA
TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN, STANFORD ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ”NDE ÜST ÜSTE 7. KEZ YER ALDI•BAŞKANIMIZ SAYIN MÜGE YILDIZ TOPAK: ‘HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!’•Kapaklı ve Çerkezköy’de “Yenilikçi Sınıf” Ön Keşif Çalışmaları ve Stem Bilgilendirmeleri Gerçekleştirildi•Tekirdağ Öğretmen Akademileri Açılış Programı Gerçekleştirildi•Maraton Günü Trafiğe Kapanacak Yollar ve Kaçış Noktaları Belli Oldu•Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Türkiye Birinciliği•TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDEN 8 BİLİM İNSANI, STANFORD ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ”NDE YER ALDI•REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN VE NKÜTEK TEKNOPARK GENEL MÜDÜRÜ DR. ÖĞR. ÜYESİ BARIŞ KOCABIYIK’DAN TEKİRDAĞ TİCARET BORSASI’NA TEBRİK ZİYARETİ•TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN, STANFORD ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ”NDE ÜST ÜSTE 7. KEZ YER ALDI•BAŞKANIMIZ SAYIN MÜGE YILDIZ TOPAK: ‘HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!’•Kapaklı ve Çerkezköy’de “Yenilikçi Sınıf” Ön Keşif Çalışmaları ve Stem Bilgilendirmeleri Gerçekleştirildi•Tekirdağ Öğretmen Akademileri Açılış Programı Gerçekleştirildi•Maraton Günü Trafiğe Kapanacak Yollar ve Kaçış Noktaları Belli Oldu•Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Türkiye Birinciliği•TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ’NDEN 8 BİLİM İNSANI, STANFORD ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİ”NDE YER ALDI•REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. MÜMİN ŞAHİN VE NKÜTEK TEKNOPARK GENEL MÜDÜRÜ DR. ÖĞR. ÜYESİ BARIŞ KOCABIYIK’DAN TEKİRDAĞ TİCARET BORSASI’NA TEBRİK ZİYARETİ•
18 Ekim 2026, Pazar
Genel

TEKİRDAĞ NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. METİN TUNA İPSALA’DA ÜRETİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

30 Eylül 2026 Site Yonetici Admin 2 dk
TEKİRDAĞ NKÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. METİN TUNA İPSALA’DA ÜRETİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin birlikte hazırlamış oldukları ve üniversitemizin Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü tarafından desteklenen ‘NKUBAP.03.GC.26.728’ numaralı ve “Değişen İklim Koşullarında Trakya Bölgesi için Alternatif Tarım Sistemi Olarak Anıza Ekim ve Örtü Bitkilerinin Kullanımı’ başlıklı çok disiplinli öncelikli alan projesi kapsamında, İpsala Kaymakamlığı, İpsala Belediyesi ve İpsala İlçe Tarım Müdürlüğünün organizasyonu ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya İpsala Kaymakamı Buğra GÜZEL, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KERMAN, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hayati ARDA, İpsala İlçe Tarım ve Orman Müdürü Simge ÜNLÜSOY, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin DARICAN, Edirne Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nadi AYGEN, Çanakkale Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan EREN, İpsala ve civar ilçe tarım müdürlüklerinin teknik personeli, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Program kapsamında, projenin yürütücüsü Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin TUNA ve projede partner olarak yer alan Önder Çiftçi Genel Müdürü Ziraat Mühendisi Ali Hakan DOĞANUZ tarafından ‘Anıza Ekim’ ve ‘Sürdürülebilir Tarım’ konularında iki bilgilendirme sunumu yapıldı. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Toplantı sonunda söz alan İpsala Belediye Başkanı Mehmet KERMAN, toplantıyı çok faydalı bulduğunu ve anıza ekim uygulamalarının bölgede hızla yaygınlaşması için araştırma ve demonstrasyon çalışmaları yapılmak üzere proje ekibine yaklaşık 100 dönümlük bir tarım alanı ayırmayı teklif etti. Toplantı sonunda teklif edilen alan ziyaret edilerek, mutabık kalındı.